Danese Garganega pinot grigio €10,00
(incl 21% btw)
wijnhuis: Danese
Benaming: Witte wijn
Land: Italië
Streek: Veneto
Druiven: Garganega / pinot grigio
Methode: in vasche d'acciaio
Jaar: 2015
inhoud: 75cl
alcohol: 11,5%
Serveren: 8- 10°C
extra info:
Het is verkregen uit de druiven van Garganega en Pinot Grigio, met een lichtgele kleur die naar het groen gaat, met een levendige, intense en delicate geur. De smaak is medium body, droog, harmonieus met een lichte bittere nasmaak. Het gaat goed met traditionele voorgerechten, eieren, visspecialiteiten. Serveer koud.
Danese Grillo €10,00
(incl 21% btw)
wijnhuis: Danese
Benaming: Witte wijn
Land: Italië
Streek: Sicilië
Jaar: 2015
inhoud: 75cl
alcohol: 12,5%
Serveren: 10 à 12°C
extra info:
Deze wijn is verkregen uit druiven van druifranken die op vulkanische ondergrond staan daarom de minerale smaak, het heeft een straal gele kleur en fruitige geur (appel en exotische vruchten) met bloemige noten. De smaak is fris, vol, zuur, aanhoudend in de mond met een fijn zuur. Het gaat vergezeld met pastagerechten, schaaldieren, risotto, vis, cous cous en vissoepjes; geweldig met gerookte vis.
Primitivo puglia €10,00
(incl 21% btw)
wijnhuis: Danese
Benaming: Rode wijn
Land: Italië
Streek: Apulia
Druiven: Primitivo
Jaar: 2012
inhoud: 75cl
alcohol: 14%
Serveren: 18 à 20°C
extra info:
Gemaakt van 100% primitivo in droogte stijl, heeft een diepe, robijnrode kleur. De gedeeltelijke veroudering van 30% in eik draagt bij aan de vorming van dit merkwaardige boeket met geur van rode rijpe vruchten en specerijen. Volle met een fluweelachtige warmte en zachte tannines.
Vino rosso d'Italia €10,00
(incl 21% btw)
wijnhuis: Danese
Benaming: Rode wijn
Land: Italië
Streek: Apulia
Druiven: Primitivo, negroamaro
Jaar: 2015
inhoud: 75cl
alcohol: 15%
Serveren: 18 à 20°C
extra info:
Een wijn met een intens rood-paarse kleur gemaakt door primitieve en Negroamaro druiven. heeft de geur van rijp rood fruit, licht kruidig, met een volle, warme en zachte smaak. Het is een perfecte match met geroosterde rood vlees, wild en sterke kazen.